Cordoba aan het werk

Cordoba is onze thuisserver – een pittige machine die diensten aan onze iMacs verleent zoals het huisvesten van de backups en een plek waar gedeelde bestanden, documenten en foto’s zijn terug te vinden

Cordoba is onze thuisserver – een pittige machine die diensten aan onze iMacs verleent zoals het huisvesten van de backups en een plek waar gedeelde bestanden, documenten en foto’s zijn terug te vinden – op 4 december 2020 begon ik aan dit project – alle blogpost daarover vindt je hier

De thuisserver werkt op een Debian variant Armbian omdat de chipset van ARM zijn – het OS heeft zich na een paar maanden behoorlijk stabiel gedragen – de server werkt aan één stuk door en vertoont nagenoeg geen kuren

Cordoba Storage
Cordoba Storage

nu is het met zo’n thuisserver wel makkelijk als je het beheer vanaf een andere computer kunt doen – nog makkelijker is om daarvoor Cockpit te gebruiken – die software is snel en neemt weinig geheugen in beslag – zelfs helemaal geen geheugen als Cockpit niet gebruikt wordt
hierboven is een screenshot van de opslag ruimten – de harde schijven in in de server worden geschoven – alles wat bereikbaar moet zijn voor de aangesloten Macs begint met /media/ – de andere partities zijn gereserveerd voor het systeem
onderwater scherm geeft recente log berichten aan die soms uitnodigen om gerepareerd te worden

Cordoba Systeem Activiteiten

er zijn nog een paar functie die werkend gemaakt moeten worden zoals de vervanging van Dropbox genaamd ownCloud