Adverteerders weren? Dat kan vandaag al!

Een artikel van Laurens Verhagen in de Volkskrant van zaterdag 26 maart 2022 vraagt om een antwoord. Een makkelijk antwoord, dat is het niet maar het weren van adverteerders met hun trackers kan vandaag de dag al.

Een artikel van Laurens Verhagen in de Volkskrant van zaterdag 26 maart 2022 vraagt om een antwoord. Een makkelijk antwoord, dat is het niet maar het weren van adverteerders met hun trackers kan vandaag de dag al.

Bericht aan Laurens Verhagen

Beste Laurens Verhagen,

Artikelen over het weren van adverteerders is zinvol. Het maakt mensen (hopelijk) meer bewust van de stevig uit de hand gelopen technologie.
Maar uw lezers hoeven niet nog jaren af te wachten tot dat hun privacy wordt gerespecteerd want, je huis en gezin beschermen kan vandaag al. Met Pi-hole! Aangeplakte schermafbeelding laat zien dat meer dan een derde van de bandbreedte in beslag wordt genomen door adverteerders die je niet wilt zien. Dus, als 60 euro per maand aan je internet abonnement betaald, gaat daar 20 euro vanaf voor advertenties die je niet wilt.

Maak uw wetenschappelijk verhaal compleet met de verdediging van de consument, want die is er. Kijk maar.

Ferrie
Pihole beschermt al jaren - zeker al sinds 2018
Pihole beschermt al jaren ons thuisnetwerk

De vraag is dan altijd; gaat de redactie reageren?
Staan de redacteuren open voor Open Source oplossingen?
Het valt op dat de Volkskrant niet zo bezig is met Open Source toepassingen, liever wendt men zich tot de regulieren handel. Dat begrijpt men, daar kun je snel bij, dat is de Volkskrant manier.

Links