moOde 8 klinkt beeldschoon

moOde 8 is een DIY thuis-geluids-bibliotheek en audio-weergever – ook wel player genoemd – die een geweldige geluidskwaliteit produceert – zich tot in de kleinste details laat instellen

moOde 8 is een DIY thuis-geluids-bibliotheek en audio-weergever – ook wel player genoemd – die een geweldige geluidskwaliteit produceert – zich tot in de kleinste details laat instellen – de software is Open Source – tevens geschikt voor de bekende Raspberry Pi’s, naast de bekende OS’en

eerst even wat screenshots

met versie 8 is door de ontwikkelaars een flinke stap gezet – de software is nu ook in 64bits beschikbaar maar de kwaliteit van het geproduceerde geluid is ook beter dan de vorige versies – dat hoor je – beschrijven gaat wat minder makkelijk

wil je nu zelf ook een goedkope thuis installatie willen maken dan heb je de volgende elementen nodig:

– Raspberry Pi 4 met een deugdelijke voeding
– een audiokaart – bijvoorbeeld de Audio Injector Stereo Card
– een HiFiBerry case – want daar passen ze beide goed in
– een losse USB harde schijf of een USB SSD drive in een kastje
– download de software en de installatie instructies van moOde audio

nu heb je de basis van de audio speler, maar nu heb je nog een luidspreker set nodig – daar gebruik ik de Yamaha HS7 voor – die heeft per box een versterker wat de weergave optimaal instelbaar maakt – de HS7 is uitermate geschikt voor niet al te grote ruimtes zoals een huiskamer