Grou aan het Pikmar

Grou is een dorp dat best wel als een stad mag worden gezien – zeker als het in de 13e eeuw het al “de Growe” werd genoemd

Grou is een dorp dat best wel als een stad mag worden gezien – zeker als het in de 13e eeuw het al “de Growe” werd genoemd – zeker als je het oude centrum bezoekt, zoals wij op een mooie dag in November deden

een stad met historie zeker toen in de 15e eeuw handel en scheepvaart het dorp flink deed groeien – het oude deel is dan ook ‘beschermd dorpsgezicht’ – kijk maar even mee naar de 41 foto’s die we maakten:

foto’s zijn gemaakt met een Leica D-LUX 5 met een Lumix wide conversion lens 75x opschroef groothoeklens – het mag algemeen bekend zijn dat deze Leica gemaakt is door Panasonic, vandaar dat de lens naadloos past.

Bronnen

Over het dorp Grou (ofwel Grouw in het Nederlands) op WikiPedia
Toeristische info over Grou