Smellebrêge in het zonnetje

de kleinste brug in het schone dorp Akkrum heet de Smellebrêge – maar het aardige is dat er ook heel korte straat deze zelfde naam heeft

de kleinste brug in het schone dorp Akkrum heet de Smellebrêge – maar het aardige is dat er ook heel korte straat deze zelfde naam heeft – daar staan zeggen en schrijven 3 huizen – wat ook wel weer zijn charme heeft

toch is er ook nog een leuk feitje over de Smellebrêge te vertellen – die stond enkele tientallen meters naar het noord-westen – en – was ongeveer de helft van de huidige brug waarvan hier boven een foto staat

een oude foto van de Weide Steeg met de Smellebrêge er voor

de Wijde Steeg is vandaag de dag een stuk wijder – zo te zien is een groot deel van de bebouwing links en rechts inmiddels verdwenen of vervangen – daar moest ik maar eens een plattegrond bij halen om de huidige situatie te bekijken

Bronnen:
Stifting Akkrum Ald en Nij waar de briefkaart vandaan komt
Kadaster Online de plattegrond hierboven
aanrader om kaarten zelf te maken Open Street Maps